Bildbeskrivning

Robert Stopp 57 år Ella Park


Gör:
Driver eget företag, inom event-branschen för ICA


Fritid:
”På mitt lantställe, där jag kan leka Mandelmann och påta i jorden”


Familj:
Sambo och har två vuxna döttrar


Läser: 

”Nja, skriv att på mitt nattduks-bord ligger en iPad, med Netflix”

Täby är mer än ett köpcentrum

Vi medborgare i Täby har under dom senaste åren blivit betraktade som kunder åt kommunen. Men så kan det ju inte vara. Det är ju vi i Täby som är kommunen.

Det är nu dax för oss att engagera oss i vår kommun. Alla våra fastigheter behöver renoveras; Tibble Teater, Sportcentrum, Bibliotektshuset och alla våra skolbyggnader. Det fria kultulivet i Täby måste väckas till liv igen. Ungdomen, särskilt killarna, måste ges möjlighet till mer och andra fritidsintressen. 

Vi måste också se till att vi tillsammans äger och driver viss verksamhet och inte enbart hänger oss till företagsägd verksamhet.  Med andra ord, valfrihet innebär att vi som medborgare kan också ska kunna välja kommunal verksamhet. 

Jag och ett antal Täbybor har då valt att bli politiker i Täby. Vår uppgift är att företräda dig som medborgare i Täby och se till att Täby blir så bra som du vill.


Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

På gymnasiet spelade han teater och drev elevrådet. Skådespel och politik. Båda aktiviteterna kom att prägla Robert Stopps liv i hög grad. Idag driver han en eventfirma, beskriver sig som ”pryltokig” med hela lador fulla av scendekor, belysning och ljudutrustning, och dessutom är han ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Täby.

– Min pappa drabbades lite av ”gröna vågen”, så han flyttade sin firma till Vaxholm och vi hamnade i Viggbyholm, på den så kallade ”guldkusten”. Det var där jag växte upp.

Så förklarar Robert Stopp hur han hamnade i Täby. Men efter flera år visade det sig att hans familj hade gamla band till Täby.

– Min mammas farmor föddes på Löt-tinge gård.

– Jag är uppvuxen i ett hus med inomhus-pool och det var först i gymnasiet jag insåg att det fanns ett annat Täby, långt från stora villor med inomhuspool. Många av mina klasskamrater hade en helt annan verklighet.

– Det där påverkade mig. Jag prövade att bli så där ”lite radikal”.

Men den grundläggande känslan för att människor behöver frihet ville ändå inte överge Robert, så när det till slut handlade om att välja parti blev det Liberalerna som stod för ett engagemang för både frihet och rättvisa.

Det var i början av 2000-talet när han såg hur stora delar av den infrastruktur för ungdomars engagemang som han växte upp med hade monterats ned, som han bestämde sig för att bli politiskt aktiv.

– Vi hade ett engagemang, vi gjorde vår egen dekor och jag satt och klippte och klistrade för att göra affischer. Vi brann för teater och musik. Det fanns alltid någon som gav oss möjlighet, en dam från Kurs-verksamheten som organiserade oss. Men vi fick göra jobbet själva.

– När jag såg att allt det här var borta, tänkte jag att det här måste vi ändra på. Men hur?

– Jag hade varit engagerad i folkomröstningskampanjen för Ja till Euron, så jag hade lärt känna en del politiker genom den. Det hjälpte till också.

– Men framför allt var det tre frågor som var viktiga för mig. Tron på det gemensam-ma som viktigt i samhället. Ett engagemang för skolan. Och kultur och föreningslivet.

Då föll valet på Liberalerna, utan tvekan. Men också för att Liberalerna i Täby också har kraft att driva dessa frågor och väljer att göra det.

– Till slut är det ett lokalt engagemang för min del, det är ju Täby jag brinner för.

– Politik är trögt. Det är jobbigt. Jag kallar mig för entreprenör, jag vill göra saker. Jag är otålig. Men jag har fått lära mig under de här åtta åren, att det inte alltid går så fort.

– Det här långsamma, det är ju demokrati. Det är också viktigt.